Усі виробники червоної ікри недокладають у банки по кілька грамів. Водночас, близько 15 відсотків такого продукту отримали оцінку відмінно. Третина - задовільно. Більшу частину експерти оцінили як добру. Такими стали результати тестування червоної ікри, проведеного Центром незалежних споживчих експертиз.

Досліджували 15 видів продукції, вартістю від 40 до 130 гривень за банку. Лише в одному зі зразків не знайшли консервантів. Однак, за словами експертів, це не є ознакою поганої якості. Адже у риби нерест у серпні-вересні, і протягом 3-х місяців ікра найімовірніше вже втратить свіжість. Нині українські магазини пропонують чотири види продукту. Найдорожча у категорії понад 100 гривень за банку - з кіти. Найбільш поширена - ікра горбуші. Решта - форель і нерка.

Валентин Безрукий, директор Центру споживчих експертиз: "Что еще очень сильно раздражает - у всех производителей без исключения, это то, что все недосыпают икру по массе. Есть определенный задел, допустить отклонение. И все эти минус допускают. То есть никто не кладет икры ровно столько, сколько написали в баночке, то есть обязательно икры будет меньше. Вплоть до 4,5 процентов".

Теги: продукты качество икра
Источник: Телеканал UBR Просмотров: 2367