Зі столу - на смітник. Після новорічних свят близько 12% продуктів український гурман...викидає. Адже готують співвітчизники більше, ніж можуть з’їсти, твердять аналітики. Щоправда, опитували фахівці лише містян. В селі нічого не пропадає - все згодовується худобі.

Українці – справжні гурмани. На їжі не економлять. Спеціалісти порахували: чимало грошей витрачають даремно. У середньому родина під час новорічних свят викидає на смітник продуктів мінімум на 90 гривень. Щоправда, вітчизняних пенсіонерів це не стосується.

Марія Іванівна, пенсіонерка: "Смішно даже. Пенсіонери готують те, що можна їсти. А до новорічного свята вже їсти не можеш те що хочеш. Що Бог пошле, те й будемо їсти. Я в їду не особо вдаряюсь"

Згідно з дослідженням, під час свят у всіх хазяйських холодильниках україни продукції псується приблизно на 470 мільйонів гривень. На цю суму можна було б купити 300 тонн червоної ікри, 850 тонн ковбаси, або 2,5 тисячі тонн свинячого ошийка.

Олена, студентка: "Дуже багато йде на свинину. Це десь у розмірі 500 із чимось гривень. Так як в нас родина чималенька. Так на це йде багато грошей. А ще, апельсини, мандарини на них так само йдуть гроші" "У нас на смітник іде дуже мало. Це так само пов’язано із сім’єю. Бо ми як збираємо – 50 чоловік як мінімум"

Олександр Ярославський, заступник генерального директора УАК: "На новогодний стол люди потратят где-то на 15-20% больше, т.е. он обойдется дороже, в основном из-за алкогольной продукции, потом из-за мясной и из-за рыбной"

Щоправда, після свят ціни на харчі трохи знизяться. Так повелося - коли у всьому світі святкові розпродажі - в україні ціни тільки ростуть. Отже після Різдва не переплачуватимемо за сир, масло, хліб, цукор та свинину. А ось курятина - навряд чи. Бо попит на неї величезний.

Теги: украинцы экономия опрос кулинария еда
Источник: Телеканал UBR Просмотров: 796