Під час Великого посту у раціоні українців стає більше риби. Нині у фаворі - червона. Вона найбільше смакує українцям, особливо останнім часом, коли подешевшала. Незмінною любов'ю цілий рік користується оселедець та звичні ще з радянських часів консерви. Традиційно популярна жива риба.

Охолоджена, заморожена, маринована копчена. Від такого рибного різноманіття просто розбігаються очі. Правда не поспішайте брати першу кращу з полиці. Зверніть увагу на її очі, зябра та саме тіло.

Найбільше рибки українці споживають узимку. Проте навесні люди починають замислюватися про здоровий раціон. А тут іще й розпочався Великодній піст. Саме у цей час у своєму меню вони залюбки замінюють м’ясо дарами моря.

Владислав Сластін, заввідділу науково-дослідного інституту харчування: "Замена мяса рыбой - это является одним из самых благоприятных способов поддержания нормального рациона питания, я ем полностю отказ от продуктов животного происхождения. Хотя все равно надо стремится к тому, чтобы рацион был сбалансированным".

Ненасичені жирні кислоти, білок, що легко засвоюється, йод, фосфор. Усі ці корисні елементи є у рибній продукції.

Юрій Риженков, комерційний директор рибного магазину: "Существенного изменения спроса в этот период не происходит, хотя в праздник благовещения, когда можно рыбу кушать, действительно наблюдается очень большой всплеск. Цены в этот период ровным счетом никак не меняется, потому что это сырьевые продукты, которые имеют большие плечи доставки так называемые, везутся из-за границы, и там часто просто не знают про христианский пост".

Навесні дієтологи радять купувати більше живої чи охолодженої риби, готувати її на пару, тушити чи запікати у духовці. Так вона зберігає більше корисних властивостей.

Теги: рыба здоровье качество пост
Источник: Телеканал UBR Просмотров: 2794