Як прикрасити святковий стіл чи що приготувати на вечерю, аби було і швидко, і смачно? На одвічні питання кожної господині дають відповіді спеціалісти із тайської кухні, які влаштували майстер-класи для усіх охочих перетворити копіткий процес на справжнє задоволення.

У руках цього майстра за кілька хвилин звичайні огірок та яблуко перетворюється на витвір мистецтва. Ярослав - спеціаліст із карвінгу - це художня різьба по овочах та фруктах. Давнє східне мистецтво.

Ярослав Лиско, шеф-кухар: "Однажды король Тайланда увидел, как один из мастеров делает такое украшение и он выдал указ, что нужно это исскуство преподнести как общенациональное".

Поступово карвінг перекочував до Америки та Європи. Сьогодні це заняття - доступне кожному. За кілька годин спостерігання за майстром можна отримати мінімальні навички, щоб, при нагоді, здивувати власних гостей. Головне - берегти пальці.

Ярослав Лиско, шеф-кухар: "Нож должен быть хорошим, но если нож хороший, надо уметь с ним работать, вот я сегодня взял в руки не свой нож и немного задел себя".

Ось тільки з'їсти таку красу наважується не кожен - шкода зусиль майстра. Утім, від самого споглядання ситий не будеш, каже кухар, і пропонує майстер-клас із приготування закусок.

Ярослав Лиско, шеф-кухар: "Сегодня я решил сделать комбинацию. Продукты у нас вроде бы всем доступные, но мы обыгрываем это все в азитском мотиве".

Дмитро, гість майстер-класу: "Достаточно интересно и дома хочется помимо обыдености, что-то украсить, сделать такое, более праздничное".

Канапе слід готувати не лише з якоїсь особливої нагоди, запевняє кухар, закусками нашвидкоруч можна дивувати близьких хоч щодня. Адже коли всі їдять, аби жити, гурмани їдять - щоб додати свята до буденності.

Теги: продукты питания еда карвинг
Источник: Телеканал UBR Просмотров: 1523