Корисна та доступна. У раціоні вона легко може замінити будь-який вид м’яса. Цьогоріч ціна на рибну продукцію практично незмінна. Зростання у межах 5%. А червона риба навіть подешевшала. Зокрема лосось у ціні скинув близько 25%.

Сергій Горбанєв, менеджер рибного магазину: "Сейчас наблюдается на мировом рынке большой переизбыток лосося, это связано с перепроизводством. Очень много открылось новых ферм, большая конкуренция у поставщиков, очень большие поставки с Норвегии, соответственно поставщики стараются от них не отставать. Цена сейчас находиться на самом низком уровне за последние 6 лет".

Продавці констатують: ера консерв та замороженої продукції закінчилась. Зараз українці надають перевагу живій та охолодженій рибі.

Дивіться також: Найпопулярніша їжа у піст: як вибрати рибу

Юрій Риженков, комерційний директор рибного магазину: "Никогда никакой консервированный продукт не сравнится со свежим, который ни разу не замораживался. Преимущество любого магазина, в данном случае рыбного в том, что у нас постоянный поток покупателей, рыба всегда свежая, она не лежит по несколько дней и не ждет своего покупателя".

Сьогодні штучним шляхом можна виростити як осетрові, так і форель та креветки. До 2025 року за даними міжнародних рибних організацій, штучно вирощуватимуть більше 70% риби та морепродуктів.

Олександр Чистяков, голова Асоціації рибалок України: "Существуют на данный момент стимуляторы роста, различные биодобавки, которые дают рыбе вырасти, набрать вес, в очень короткие, сжатые строки. Но, к большому сожалению не все производители этой рыбы пользуются качественным продуктом".

Дивіться також:Невдовзі їстимемо прісноводну рибу власного виробництва

Щоб контролювати якість цього продукту у профільному агентстві вирішили його сертифікувати. Відповідний законопроект подали на доопрацювання у Мінюст. Далі його розгляне парламент.

Теги: агрорынок рыба продукты питания еда консервы
Источник: Телеканал UBR Просмотров: 1098