Новий Рік за будь-якої погоди і за будь-яких цін. Цитрусові, м'ясо, риба та імпортні делікатеси. До новорічних свят ці продукти можуть подорожчати на 15-20%, передбачають експерти. Однак одразу після свят ціни знижуватимуться. Деякі торгівці такі прогнози спростовують. Кажуть, грошей в населення немає, тож націнки робитимуть мінімальні.

Асортимент харчів – величезний. Але не всім по кишені. Тільки десяток яєць - 10-11 гривень. У листопаді був на гривню дешевший.

Лідія, продавець: "Яйцо уже не подорожает. Я так думаю, что не подорожает".

Бажаєте на свято запекти курку – готуйте щонайменше 60-80 гривень. Це вартість двокілограмової. Домашньої. З птахоферми -дешевша.

Юрій, продавець: "Щоб вона не стара була, тут хрящик повинен бути. В старих курах тут кістка. Вона не гнеться. І щоб була домашня курка, там повинен бути пуп, печень, серце. Пуп розчищаєте, та дивитесь чим вона кормлена. Кукурудза, пшениця там, або якась хімія. Чим жирніша, тим буде вона жовтіша"

Майже за таку ж ціну можна буде придбати і свинину. А ось яловичина на базарах столиці коштує приблизно 70 гривень за кіло. Торгівці виправдовуються - це м'ясо у дефіциті.

Олександр Ярославський, заступник генерального директора УАК: "За 11 месяцев текущего года говядина подорожала на 18%. Свинина подорожала всего на 9%. И достаточно серьезно подорожало мясо птицы"

А от що подещевшало - це сало. На 10 гривень за кілограм за останній тиждень.

Наталія, продавець: "Було 40, стало 30 або 25-20..Тому що свята йдуть, більш м’яса купують. Сало залишається, то його уступають в ціні"

Найдешевшим цьогоріч буде стіл вегетаріанців. Морква, буряк, цибуля, картопля, капуста коштують копійки. Приміром, білокачанна дешевша проти минулого року в 10 разів!

Галина, продавець: "Вообще непонятно, что делается. В прошлом году картошка була по 10 гривень, а сейчас по 3, або 2, а її ніхто не бере. Чудеса какие-то"

А ось фруктовий "символ" нового року – мандарини дещо подорожчають. У середньому на 1-2 гривні -10-15 гривень.

Теги: новый год продукты цены
Источник: Телеканал UBR Просмотров: 1084