Піст продавцям не указ. М'ясо в Україні продовжує дорожчати. У березні ціни вже підскочили на 10%. Промислові виробники поголів'я скорочують. Аргумент традиційний - мовляв, невигідно розводити.

Олександр Ярославський, заступник ген. директора Української аграрної конфедерації: "Цена кормовых компонентов, комбикормов выросла и это не может не отражаться на себестоимости той же птицы, яиц, свиней".

Цьогоріч один українець з’їсть у середньому 52,5 кілограми м’яса. Це на півтора кілограми більше, ніж у 2011-му, прогнозують експерти. Традиційно попит зростає напередодні свят і в сезон пікніків. Тоді виручає іноземний виробник.

Читайте також: Як і чому зростає ціна на мясо?

Єлизавета Святківська, виконавчий директор Українського клубу аграрного бізнесу: "Зростання імпорту, який обмежує ріст цін на свинину. За лютий імпорт свинини склав понад 8 тисяч тонн".

Птицю та свинину вітчизняний виробник постачає достатньо. Виняток - яловичина.

Піст постом, а свинина стрімко дорожчає

Сергій Петренко, співробітник Мінагрополітики та продовольства: "Сьогодні у всьому світі є нестача цього виду продукції і тут можуть бути коливання незначні".

Попри дорожнечу, українці м'ясо купують. Воно безпечніше для здоров’я, ніж ковбасні вироби. Щоправда, на м’ясний кошик доводиться витрачати третину грошей, відведених на продукти харчування.

Теги: цена мясо говядина свинина стоимость пост агро
Источник: Телеканал UBR Просмотров: 1750