Українці почали споживати менше горілки, вина й шампанського, але більше коньяків і бренді. За півроку горілки випустили на третину менше, повідомляє Держкомстат. Натомість на стільки ж зросло виробництво коньяків та бренді. Лікери, наливки та спиртові настоянки не в фаворі. Мінус 3,5%. А ось виготовлення традиційного напою баварських хлопців - пива - скоротили, порівняно з минулим роком. Виноградних вин також виробили менше, як і шампанського.

Нагадаємо, Кабмін у серпні підвищив мінімальні роздрібні ціни на міцний алкоголь на 8 гривень за півлітра горілки і 6 гривень за пляшку вина. Повідомляє телеканал UBR.

Теги: вино шампанское ubr потребление алкоголя
Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 1048