Оптові ринки у морози вИстояли. Розцінок не підвищували. Приміром, на столичному об’єкті картоплю віддають по 1,80 грн. На звичайному базарі вона дорожча. Бо торгувати виходять одиниці. Товар – перемерзає. Фахівці гуртових майданчиків запевняють: у них  є, де зберігати продукцію. Тому не псується.

Олексій Чумак, директор оптового ринку в м. Києві: «У нас є камери загального користування, де можна за досить символічну плату, а для декого навіть безкоштовно, їх залишити для зберігання і по-перше, не втратити якість продукції.»

У березні кияни зможуть економити і на м’ясі. На ринку відкриють спеціальний павільйон. Працюватимуть там і великі, і дрібні виробники. І хоча місця недешеві, проте і їх уже бракує. Один квадратний метр тут обходиться підприємцю у 10 тисяч гривень. Витрати окупляться  орендарям за 5 років.  

Олексій Чумак, директор оптового ринку в м. Києві: «Розповсюджую серед наших орендарів цінні папери, облігації. Це дає їм з впевненістю казати, що коли я розкручую ринок на початку, я не опинюся за його бортом через декілька років, коли він буде на піку»

Наразі в Україні працює всього 3 оптові ринки. Хоча, як кажуть фахівці, такі об’єкти, нехай менші за обсягами, але повинні бути в кожному регіоні. Приміром, скоро їх зведуть в Одесі, Запоріжжі та Херсоні.

Роман Федишин, директор оптового ринку в м. Львові: «В минулому році трьома ринками це Львовом, Києвом та Донецьком було про інвестовано біля 600 мільйонів гривень. Це значні інвестиції для України. Цього року я знаю плани в тих ринків, які оголошені, то сума буде не менша»

Щоправда, допомогти розбудові гуртових  майданчиків має і держава. А саме – компенсувати 30% інвестицій.

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 720