Редис - бажаний, смачний і корисний продукт. Для тих, хто його вирощує - ще й вигідна інвестиція. Ця культура  дозріває чи не найшвидше: із моменту посіву до збору врожаю минає всього 30 діб. Тому вчасно посіяний і дбало вирощений коренеплід встигає потрапити на великодній стіл. На Закарпатті рослина дозріває у сотнях теплиць.

Дивіться сюжет: Ідея бізнесу: Ресторан у форматі "з грядки на стіл"

Ангела Гіді, господиня: «Это в теплице, и клеенкой еще закрываем, и это каждый день надо открыть и закрыть. Это очень трудно и грязная работа. А когда уже начинает расти - это надо полностью снять клеенку и только в теплице. И каждый второй день поливаем, и каждый день надо открыть, чтобы воздух пошел».

ВІДЕО: На Олімпійському посадили картоплю!

Підйом о шостій ранку і до обіду  700 кілограмів  зібрано.  Звісно без допомоги сусідів - ніяк. Потім із коренеплодів зрізують зелені чуприни. Редиску висипають до ємності  із водою, аби відмокла. Далі  - промивають чистим струменем, фасують у мішки і на продаж. 

Василь Гіді, господар: «У меня уже настроенные каналы реализации. В первую очередь имею много знакомых, которые уже перекупают наш товар, с одной стороны. С другой стороны, если нет конкретного покупателя, то везем на оптовый рынок. Больше того, для более успешной реализации мы создавали кооператив». 

Дивіться сюжет: Ранні овочі та фрукти можуть вкласти вас у лікарняне ліжко

Господарство Гіді займає 1600 квадратних метрів. Із сотки вдається зібрати від 800 до 1000 пучків. В одному, каже господар, до 15-ти коренеплодів - великих і без порожнин, тоді як у привізних із Угорщини - всього 5-6 за ту ж ціну.  Гурт - три з половиною гривні. Роздріб - від 5-ти  до 8-ми. Кілограм - 12 гривень.

Синхрон Айден, гуртовий закупівельник: «Не первый год, не первый день. Уже лет 5 наверное езжу сюда. Естественно, зарабатывается. Если не зарабатывалось бы, то не возилось бы».

Дивіться також: Скільки коштує картопля під посадку

Щойно зберуть редиску, у закритий ґрунт висадять Добронський перець.

Він уже став брендом. На його честь тут навіть фестиваль заснували. Але, то вже інша історія.

Інна Мазуркевич. Телеканал UBR.

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 2695