У Колумбії виростили новий вид кави, генномодифікований, який вивели шляхом селекції.  Назвали зерна – Кастільо. На честь ученого, який працював над цим п'ятнадцять років. Кастільо - це різновид Арабіки. Та на відміну від звичайних зерен, має імунітет до чисельних  захворювань. Рослину не лякають  несприятливі погодні умови.

Фернандо Гаст, вчений: «Ми працюємо  за підтримки Міністерства сільського господарства. Наш проект називається "Геном  кави". Ми намагаємося покращити генетику рослину із використанням сучасних молекулярних технології. Наприклад, наша кава не псуватиметься від пекучого сонячного проміння чи злив.»

Кавові культури вимагають ідеальних погодних умов. Різка зміна клімату провокує поширення грибка, який може знищити весь урожай. У минулому році в Колумбії через зливи зібрали найменше кави за останнє тридцятиліття. Нагадаємо, Колумбія – третій експортер цієї продукції у світі. 15% від світового обсягу ароматного продукту імпортують саме з цієї країни.

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 837