Українські ґрунти втрачають родючість. Їх виснажує ріпак, соняшник та кукурудза. Через те, що рослини вирощують на одній і тій самій території кілька років поспіль. Так за останні 20 років українські чорноземи втратили 0,5% родючого шару. А це навіть більше, ніж за попереднє століття. Науковці пояснюють: причина зниження родючості наших земель - у споживацькому ставленні до них. Адже в гонитві  за великими прибутками аграрії витягують із ґрунту максимум.

Олександр Іващенко, академік-секретар відділення рослинництва НААН: «Надмірна концентрація будь-якої культури, самої благодатної і доброї, в решті-решт повертається не тільки знаком плюс, а й знаком мінус. Бо накопичуються патогени, шкідники, ті негативні фактори, які неможливо зняти  агротехнічними прийомами, неможливо зняти хімією, і які вимагають лише зменшення концентрації даної культури.»

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 631