Ціни на цукор в Україні поки що не зростатимуть. Таку думку висловлюють фахівці. Бо зварили солодкого піску цьогоріч багато. Понад 2 мільйони тонн. Товар заводи реалізують у середньому по 6 гривень за кіло. Щоправда, у супермаркетах він трохи дорожчий. Водночас цукровари стверджують, що такі розцінки – низькі. Пояснюють, що собівартість виготовлення кілограма солодкого продукту становить від 7 гривень. Скаржаться, що платити фермерам гарну ціну за буряки вони не в змозі. Ті у свою чергу не будуть зацікавлені збільшувати посівні площі під наступний урожай.

Микола Ковальський, представник компанії з виробництва цукру: «Люди були приваблені не поганими цінами на цукор,які були в попередньому році. Вони знов після багатьох років почали замість кукурудзи та пшениці вирощувати цукровий буряк. Зараз дуже багато фермерів вже кажуть, що це була авантюра. І вони на тлі ось цих цін що зараз існують на цукор, а ціни ці трансформуються потім на фермерів, вони вже зараз думають знов відмовлятись від цукрового буряку»

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 769