Три мільйони тон овочів щороку. Такий експортний потенціал мають українські аграрії. Нині ж експортується лише 580 тисяч тон.  Нині з одного гектара вітчизняні аграрії в середньому збирають менше двадцяти тонн овочів. Тоді, як мінімальна врожайність одного гектара у європейській країні починається з сорока. А середній показник - сягає вісімдесяти - ста тонн городини з гектара.

Владислав Кравченко, науковий співробітник відділення рослинництва НААН: «Овочівництво сьогодні використовує до 100 видів овочевих рослин і всі ці види овочевих рослин  знаходяться на 92-97% у руках приватника, який виробляє 7,8 тонн овочевої продукції. Ми спокійно можемо отримувати теж високі врожаї, не менші, ніж отримує Європа.»

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 606