Українцям не до соків. Грошей на них не вистачає. Статисти підрахували: співвітчизники  протягом року випивають по 11 літрів напою. А от у Європі норма – 40-50 літрів. Отже вітчизняні заводи вимушені скорочувати виробництво цих продуктів. У 2011-му натурального соку виготовили майже на 6% менше – 277 тисяч тонн. Їх робимо переважно з концентрату. Скажімо, апельсиновий, ананасовий або інші екзотичні, ми імпортуємо. А вони не дешеві, бідкаються виробники. Тож підприємства не можуть стримувати зростання цін на товар. Як наслідок – торік соки додали 14%. 2012-го – вартість не знижуватимуть. Навіть через малий попит.

Катерина Васіна, аналітик аграрного ринку:  «Девальвирует валюта – то для производителей это удорожание ввозимого концентрата. Это сразу же увеличение себестоимости. Я думаю, что динамика цен сохранится на уровне предыдущих лет. 10-12% удорожания производители будут стараться сохранить»

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 697