Вартість цукру в Україні не збільшуватиметься як мінімум до кінця січня. Щоправда, дешевшати продукція вже навряд чи буде. Аналітики кажуть: зараз кіло можна знайти по 5,5- 6 гривень. Це оптова вартість. Фасований товар -дорожчий. Водночас, ще в червні, оптові розцінки були вищі як мінімум на дві з половиною гривні. Фахівці пояснюють: вартість товару знижується, бо виробили цукру забагато. А експортувати складно. Приміром, домовитися з росіянами про безмитні поставки так і не змогли. З початку маркетингового року за кордон відправили близько 4 тисяч тонн. Переважно до Грузії та Словаччини.

Тарас Висоцький, аналітик аграрного ринку: «Дуже часто країни, які є нетто-імпортерами вони практикою користуються ті ж самі країни Близького Сходу, завозити цукор сирець і переробляти вже додану вартість в себе. В них наприклад, ті ж самі ОАЄ в них є енергоресурс. Тобто вони можуть собі дозволити дешево переробити цукор сирець, тому немає такої практики купування готового білого цукру там. В нас не є така вже суперконкурентна ціна, щоб дійсно він в нас був по собівартості 2 гривні, і звичайно ми б могли скрізь повезти»

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 1426