Україні бракує вітчизняного крохмалю. Річна потреба у товарі - 10 тисяч тонн. Власного виробляємо усього 4 тисячі. Решту – імпортуємо. Використовують крохмаль під час  виготовлення багатьох продуктів. Приміром, кондитерських виробів, кетчупів, навіть ковбас. В Україні картоплю на крохмаль переробляти не рентабельно. Приміром, у Європі фермери, які вирощують відповідні сорти бульби, отримують дотації.

Сергій Рибалко, президент Української асоціації виробників картоплі: «Для того, щоб вийти на ринок переробки треба вирощувати картоплю високоврожайних сортів. І дуже багато з га. Тільки коли ми будемо мати 40-45 тонн з га, тоді ми можемо говорити про розвиток переробної промисловості в Україні. Для того, щоб отримувати такий врожай, в Україні є один лімітуючий фактор - це відсутність вологи»

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 817