Кроляче м'ясо – справжній делікатес, кажуть фермери. Воно корисне, дієтичне. Ціна – відповідна. Щоб купити навіть маленьку тушку, доведеться віддати приблизно 150 гривень.  Принаймні у столиці.

Неллі, продавець кролів:  «Кролики подорожчали зараз. Тому, що зараз саме такий сезон. Тих кролів уже вибили. Наступні – ще плодяться. І їх осталось геть мало. І закупка дуже подорожчала на кроля» Водночас собівартість виробництва кілограма кролятини не перевищує 40 гривень. Тож вирощувати вухастих – прибутково. Що більша ферма – то менші витрати. «Золота середина» це 500 кролематок. Одна коштуватиме від 100 гривень. Залежно від породи. Тоді, протягом року отримаєте приблизно 25 тисяч кроликів.

Володимир Заблоцький, фахівець із кролівництва: «Орієнтована вартість проекту ну це повністю ,тобто ми приходимо в чисте поле і будуємо ферму на 2 тисячі кролематок – це орієнтовно 2 мільйони євро. Це немалі суми, але вони зараз швидко окуповуються. Це 3-3,5 року і інвестиції ми повертаємо»

 Великих господарств Україні бракує. Якщо 30 років тому держава виробляла понад 140 тисяч тонн кролятини, наразі – ушестеро менше.  Вітчизняні спеціалісти порахували: теперішні потреби ринку задоволені тільки на 5-10%.

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 1630