Цукор в Україні дешевшатиме. Експерти прогнозують: ціна продукції може бути на чверть нижчою проти минулого року. Вже нині за тонну деякі виробники правлять не більше 6 тисяч гривень. Отже, в роздрібній торгівлі цукор не повинен бути дорожчий за 6,50-7 гривень. Продукту в країні зварять забагато. Враховуючи перехідні залишки матимемо більше 2,5 мільйонів. А це приблизно на 700 тисяч тонн більше, ніж ми їмо. В експорті держава теж обмежена. Приміром, у Росії нашу продукцію не чекають, бо вистачає власної. Та й до решти країн СНД вітчизняному товаровиробникові відправляти продукцію теж не вигідно. Адже діють імпортні мита.

Тарас Висоцький, аналітик аграрного ринку: «$340 на тонні, коли вартість цукру 800, наприклад, чи 700 доларів на ринку, тобто це дуже велика частина. Ми не можемо дозволити собі настільки його дешево виготовити, щоб накинути 340 доларів і бути конкурентоздатними

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 719