Полюбляєте ранні овочі та фрукти? Будьте обережні! Вони можуть вкласти вас у лікарняне ліжко. Усьому причиною - пестициди та нітрати, що містяться у городині. У ранній  картоплі, огірках та помідорах - їх у надлишку. Але найнебезпечніша для здоров" я - зелень, яка всотує у себе хімію, мов губка. У боротьбі за життя під крапельницею можна провести кілька місяців.

Дивіться також: Піст і здоров'я: Поститися місяць чи все життя?

Борис Шейман, головний позаштатний токсиколог МОЗ України: «Мы калькулировали некоторые тяжелые случаи отравления - например, при попадании талия в организм - лечение обошлось только по расходным материалам в 160 тысяч гривен. Другие совершенно по-другому калькулируются - 2 тысячи гривен».

Читйте також: ВООЗ попереджає: Сироїдіння - це хвороба

Чи є небезпечні елементи у продуктах - покупцю на око визначити - нереально. На запах теж. Єдина порада - купувати овочі та фрукти там, де їх перевіряють у лабораторії. Фінансово виручати заїжджих торговців, які не мають дозволу на продаж -  медики не радять. 

Дивіться сюжет:   Вегетаріанець економить у рік 5 тис. грн

Олег Швець, головний позаштатний дієтолог МОЗ України: «Людина, яка придбала рослинні продукти в офіційній роздрібній мережі, або на ринку офіційному, де працює санітарно-епідеміологічна лабораторія, є гарантія того, що ці продукти перевіряються. Вміст хімічних речовин там не перевищує норму».

В Україні постує третина населення. За місяць кожен економить близько 400 грн

Перед вживанням, городина обов’язково має відмокнути у холодній воді. З огірків необхідно зрізати шкірку. Серцевину моркви взагалі викидайте. Якщо робите фреші - не тримайте їх довше, ніж дві години. Завдяки таким правилам вдасться не тільки зберегти здоров"я , а й поповнити організм вітамінами.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Яке м'ясо в українських McDonald's

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 616