Напис ГОСТ на упаковках морозива – обман. У радянські часи державних критеріїв до виготовлення морозива не було. Виробники робили цей продукт за власною зареєстрованою рецептурою, кажуть в Укрметртестстандарті. Нині ж є три ДСТУ на морозиво - на вершковій, комбінованій та водній основі. За держстандартом у  морозиво дозволяється додавати домішки з індексом "Е", адже лимонна кислота і сода теж маркуються цим індексом. Крім того, якщо у придбаного в магазині морозива ультра-білий колір, швидше за все, воно приготоване з соєвого концентрату, а не з натурального молока.

Євгенія Крицька, начальник відділу держреєстрації технічних умов: «Якщо ви прийшли купили пачечку морозива – написано «пломбір», дивитесь на маркування, там пише олія кокосова – це не пломбір і не мав права виробник його по-перше туди вкладати, якщо він назвав це пломбіром, називай якось по іншому, це і цінова політика звичайно.»

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 1322