Дарувати подарунки на Великдень українці ще не звикли. Хоча святкові кошики один для одного вже оформлюють. Цього року, на ринку святкових пропозицій з’явилася нова послуга - виготовлення ексклюзивних солодощів.

Не паскою та ковбаскою єдиною. Великодній набір українці роблять різноманітнішим. Окрім  звичних фруктів, напоїв та декоративних елементів, кошики прикрашають і ексклюзивними солодощами.

Розписані яйця, курчата, зайчата. Коли до Великодня залишається буквально кілька днів, у кондитерів роботи хоч відбавляй. Адже кожен українець не проти мати в себе в кошику такий от шоколадний шедевр. 

ФОТОРЕПОРТАЖ: Охота за пасхальными яйцами в Лондоне

Процедура виготовлення солодкої фігурки  займає близько двох годин,  потребує чимало уваги, уміння й таланту. Такі великодні солодощі, бувають трьох видів - молочні, з темного чи білого шоколаду. Створення звіряток та статуеток починається з темпер-машини. Температура приготування - плюс тридцять два за Цельсієм.

Наталія, шоколатьє: «Сюда мы загружаем шоколад в чипсах. Это итальянский шоколад. Его сюда загружают, накрывают крышечкой, шоколад топится и начинается циркуляция, и постепенно шоколад доходит до необходимой температуры. И вот после того, как на табло показывают температуру, мы можем приступать к работе». 

Декорувати фігурки можна по формі - заливаючи шоколад шарами, чи розписувати готовий виріб. Після заповнення, форми з’єднують і кілька хвилин перевертають, аби шоколад рівномірно розподілився. Після обробки холодом - починається  творчий процес. Контури, тло і сам малюнок. Малювати харчовими фарбами складно - швидко сохнуть.   

ФОТОРЕПОРТАЖ: Как производят шоколадные конфеты в Украине

Наталія, дизайнер шоколаду: «Путем смешивания мы получаем оттенки, необходимые для нас, которые передают фактуру то есть зелень, листву деревьев. Теперь мы прорисовываем детали - окошки, гнездо, птички, то есть все подобно тому, как на уроке рисования в школе».

Дивіться сюжет: Як шоколад допоможе схуднути

Все більше українців надають перевагу ексклюзивним роботам, виготовленим руками справжній майстрів, розуміють кондитери. Тож щороку асортимент солодких великодніх колекцій збільшують на 10-15%.

Тетяна Аракелян, операційний директор мережі кафе-кондитерських: «Есть разные размеры, разного веса, видоизменился вообще внешний вид этих изделий. Мы подходим более творчески к этому. Весь шоколад у нас расписывается, не просто выливается фигурка, а она еще ручной работой украшается».

ФОТОРЕПОРТАЖ: Креативная упаковка шоколада для мужчин

У рукотворного подарунка і ціна відповідна. Маленьке зайченя чи курча коштуватиме 80 гривень. Чим більша фігура та складніший малюнок - тим вища й ціна.  Шістсотграмове яйце - від 800 гривень. 

Уляна Дрючкова, Влерій Гомон, Телеканал UBR.

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 1357