Більшість склотари в Україні не використовують повторно. Все через прагнення виробників алкоголю виділитися. Переважно вони замовляють брендові пляшки. Але через подорожчання газу склодуви почали збільшувати ціни на свою продукцію.

 Андрій Гирник, директор склозаводу: «Конкурентне середовище  дозволяє використовувати кожному свій ексклюзивний дизайн. То ми на сьогоднішній день готові виробляти стандартизовані пляшки і для того маємо все обладнання. Але ми не нав'язуємо свою ідею чи тиском якимось їх хочемо зобов'язати.»

 Вітчизняні виробники можуть масово виготовляти склотару для будь-яких сегментів ринку, окрім преміум-класу. Для цього потрібні значні фінансові вливання.  Тому, такі пляшки українські компанії купують за кордоном. А вони на 12-13% дорожчі. Зараз, виробництво однієї коштує від однієї гривні до трьох. Залежно від  призначення.  

 Денис Хренов, представник броварної компанії:  «Покупатели обращают внимание на упаковку, на её эстетические свойства. И поэтому, пока-что я не вижу реальных предпосылок, для того, чтобы стандартизировать тару.» 

 У середині наступного року, у Росії набуде чинності новий технічний регламент, який забороняє повторно розливати алкогольні напої у пляшки, які раніше були у використанні. Така норма допоможе вітчизняним склозаводам збільшити експорт своєї продукції на ринки північної сусідки.

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 645