Експорт вітчизняних продуктів незабаром зросте. Українські виробники продаватимуть більше харчів за кордон завдяки запровадженню системи управління харчовою безпекою. Або ХАСП. Цього вимагає від держав-постачальників Євросоюз. У нас такі нововведення мають набути чинності за 2 роки. Якщо підприємства не дотримаються цієї вимоги, повинні будуть зупинити свої потужності або перепрофілюватися. Інші ж, які доведуть органам контролю, що працюють ефективно, зможуть не одержувати жодних сертифікатів якості.

Петро Карповець, працівник інституту екогігієни та токсикології ім.. Медведя: «Впровадження системи виробництва продуктів і обробки продуктів у закладах, навіть простої такої системи, як НАССР, контролю критичних точок на виробництві, повинне забезпечити достатньо передбачуваний рівень якості продуктів і страв.»

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 403