Аналіз продуктів на вміст ГМО звичайному українцю не по кишені. Приміром, перевірка ковбаси коштуватиме близько 10 тисяч гривень. Такі дослідження можна замовити лише в чотирьох лабораторіях. Та навіть коли споживач таки профінансує експертизу з власної кишені, і знайде сліди генних технології - жодним чином вплинути на виробника не зможе. Це – прерогатива держструктур.  Експерти кажуть: саме безпекою їжі повинна перейматися держава. Адже органи контролю постійно відбирають зразки продукції для подальших перевірок.

Ярослав Пірко, завідувач лабораторії детекції ГМО: «Ця перевірка крім інформації  для самого споживача нічого не дасть. Розумієте? Він з цією справкою або, скажемо. з папірцем, нікуди не зможе піти, і нікуди не зможе звернутися. Тому, що законодавством передбачені інші механізми.»

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 594