Страусина ферма по-українськи. У Запорізькій області почали вирощувати страусів. Кажуть: справа ця вигідна. Однією яєчнею можна нагодувати до восьми людей. Утім, ці птахи довго ростуть. Ваги у 100 кілограмів досягають приблизно за півтора року.

Свині, корови та навіть кури - це вже не актуально. Принаймні, для запорізького села Пологи. Тут люди почали заводити страусів Ему. Першопрохідцем стала Любов Отрішко. Жінка зізнається: Африканських птахів завела зовсім не задля забавки. Син вичитав у Інтернеті, що справа ця доволі вигідна. М'ясо цієї птиці вважають одним із найбільш високоякісних. Готується швидко, смак нагадує яловичину. Воно містить багато білку. Натомість холестерину та жирів - обмаль.

Любов Отрішко, вирощує страусів: «Шкура коштує 300 доларів. Яйце 300 гривень. Уже у нас є дзвінки, питають, коли ви почнете нестися? Ресторани уже поступили в меню. Якщо 1 омлет на 1 порцію 70 рублєй».

Утім, швидко розбагатіти все одно не вдасться. Страуси виростають протягом півтора-двох років. І лише після того починають нестися.  Виявляється, Ему - зовсім не гурмани. Їдять те, що й звичайні кури.

Любов Отрішко, вирощує страусів: «Мені зять подарив каску був, бо казали, що не можна ходить, їсти їм давати, як вони грають. Починається у них сезон брачний, до них не можна підходить».

Якщо для села Пологи вирощування страусів - новинка, то для України в цілому - ні. Уперше заводити іноземних птахів почали у Криму на початку 20-го сторіччя. Спеціальні ферми є, також у Канаді, Ізраїлі, Бельгії та Індії. А у Польщі за останнє десятиліття створено аж 200 спеціальних господарств.

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 4241