Сонячна погода, дача, ліс і шашлики - саме так більшість українців уявляють травневі свята. Як до них підготуватися і забезпечити собі лише приємні спогади, дізнавалася Юлія Шост.

Демонстрація - картопля - шашлик. Три символи травневих свят. Однак перші канули в Лету. До картоплі у багатьох вже руки не доходять. Залишається улюблена розвага - частування на свіжому повітрі. Аби шашлики залишИли приємні спогади, варто дотримуватись кількох простих правил. Купувати м`ясо тільки у місцях санкціонованої торгівлі, однак не треба робити завчасних запасів. Шеф-кухар Юрій Пасічник для шашлика рекомендує обирати свинний ошийок, з нього страва буде найбільш соковитою. А ось маринад кожен обирає на власний смак.

1 мая в Украине ожидается жара до +30

Юрій Пасічник, шеф-кухар ресторану: "Варианты мариновки, вот например, в уксусе, в вине и в собственном соку. В уксусе оно замаринуется быстрее всего, вино - нужно 4-6 часов, чтоб постояло, а собственном соку хотя бы на ночь его оставить. Вот с вином, оно будем придавать ему свой аромат и будт мягенькое, с уксусом оно быстрее всего приготовится. И будет мягкое мясо".

Водночас у власному соку м`ясо псується найповільніше, зазначає шеф-кухар. До речі, дієтологи теж не рекомендують експериментувати з маринадами, якщо м`ясо буде тривалий час зберігатися не у холодильнику. Також потрібно стежити, аби шашлик повністю просмажився.

Дивіться сюжет: Відпустка 2012: 90 % путівок у теплі країни уже викуплені

Олег Швець, головний позаштатний дієтолог МОЗ: "Блюда должны готовиться при определенном необходимом температурном режиме. Если мы говорим о мясе, то это должно быть более 70 градусов. Для того, чтобы ликвидировать опасность микробиологическую, которую мясо в себе содержит".

Їдучи на природу, салати із майонезом і солодощі медики радять залишити вдома. Ці продукти швидко псуються, так ще й перевантажують травну систему у поєднанні із м`ясом.

Дивіться також: Де відпочивають зірки на травневі свята

Анжела Корінь, лікар-гастроентеролог: "Когда мясо есть, то там овощи-гриль плюс мясо – это прекрасное сочетание и не нужно мешать там сладкую минеральную воду, пирожные, торты, то есть все вместе. Вообще лучше это не брать на пикник. Это не еда для пикника".

Запивати м`ясні страви дієтологи радять звичайною водою, кислими соками та якісним сухим вином. А головне, кажуть медики, не сидіти біля "поляни" цілий день. Краще знати міру в їжі і більше рухатись.

Теги: общество традиции 1 мая
Источник: Телеканал UBR Просмотров: 2162