Жива їжа, або бути здоровим смачно. В Україні стає все популярнішим сироїдіння. У раціоні його прихильників - те, що в народі називають "підніжним кормом" - тільки харчі рослинного походження. До того ж, їх не обробляють термічно, а це дуже корисно.

Їжа має стати для людини ліками, а ліки - їжею. Цей вислів Гіппократа - основний принцип сироїдів. Ні, не тих, хто дуже полюбляє сир. Прибічники такого виду харчування - сиру взагалі не вживають. Як і цукру, борошна, молока, м"яса і жирів тваринного походження. Лише овочі, фрукти, ягоди, насіння - до того ж, у первинному вигляді - жодної  термічної обробки. Ці люди вважають, що варені або смажені продукти втрачають користь і засмічують організм.

Европа готова открыть двери для украинских продуктов питания

Тетяна, сироїдка : " Сыроядением я увлеклась достаточно недавно. Но уже заметила на себе положительный результат, так как чувствую себя намного бодрее по утрам и хочется быть супер-героем, сделать максимум дел за день . Ну и, естественно, всем девочкам на заметку: сыроядение помогает похудеть".

Раціон сироїдів складається з п’яти типів страв: супів, салатів, десертів, соків, фреш та смузі. Вони вживають клітковину в будь-якІй кількості та абсолютно не товстішають. Основне джерело білків для таких людей – насіння та горіхи. Також пророщують злаки – пшеницю, жито, овес. А в перші страви майже не додають води - лише сік самих продуктів. У спеціальних кафе навіть вміють готувати ... борщ із сирих інгредієнтів.

Єлизавета Нетребська, адміністратор спеціалізованого кафе : " Борщ мы как раз не збиваем в блендере - мы сохраняем их первичный вид. Т. е. нарезаем либо кубиками, либо кружочками.  Это красивая нарезка. А все остальные супы - это, например, супы из цуккини, гаспачо, лаймовый суп мы делаем в блендере".

Для сироїдів також навчилися готувати італійські та японські страви. Приміром, для коржів на піцу використовують перемелені й висушені зерна льону. В начинку кладуть шампіньйони, помідори та іншу городину.

В Украине на 21,6% выросло производство детского питания

Наталя Андрійчук, журналіст : " У таких кафе можна поласувати навіть сирими ролами. Готують їх із болгарського перцю, огірочків, вакаме - морської капусти та грибів. А як основу замість рису використовують перемелені у блендері горіхи з додаванням авокадо".

А над десертами особливо і думати не потрібно. Це - фініки, банани, а ще - горіхи і насіння. Замість шоколаду  -  кероб,  плоди ріжкового дерева.  Висушені на сонці стручки стають солодкими, і їх просто натирають. Для затятих ласунів кладуть мед.

Валентина Репетунова, кухар : " Цукерки ми готуємо: беремо масло какао, добавляємо кероб, це все збиваємо, виложуємо у формочки, ставимо в холодне місце і вам шоколад. Халву ми робимо. Гарбузові насіння беруться, збиваються із медом, викладаються у спеціальну формочку і виходить дуже смачна халва".

95 % пищевой продукции в магазинах - украинского производства

Сироїди дуже полюбляють фреші та смузі.  А з мигдалю навіть роблять молоко - замочені, а потім дрібно розмелені горіхи заливають водою і проціджують. Виходить справді приємний, майже "молочний" смак. Головний аргумент у переході на такий вид харчування - простота. Готувати такі страви - простіше ріпи. Але у жодному разі не пареної - сирої.

Хотите первыми получать важную и полезную информацию о ДЕНЬГАХ и БИЗНЕСЕ? Подписывайтесь на наши аккаунты в мессенджерах и соцсетях: Telegram, Twitter, Google+, Facebook, Instagram.

Теги: продукты питания здоровье повар сыроедение
Источник: Телеканал UBR Просмотров: 3170