Через європейців в Україні подорожчає м’ясо.  До кінця 2014-го виробництво свинини у ЄС може зменшитися на 5 відсотків. Усе - через зростання вартості кормів - зокрема - зерна. А ще, через норму утримання тварин, що діятиме в Європі з 1 січня 2013-го. Відтоді свиноматок не дозволятимуть тримати у стійлі.  Українські фермери вже хочуть  підвищити ціни  на м’ясо.  Як мінімум на 10-15 процентів. До кінця року. Досі за кілограм  живої ваги віддавали  19-20 гривень. Бекону – по 22.

Дивіться також : Без м'яса та риби життя існує – вегетаріанство в Україні набирає обертів

Єлизавета Святківська, аналітик аграрного ринку: "Українська свинина все-таки трохи подорожчає У нас ціни стримує імпорт, але сьогодні імпорту трохи менше і собівартість зростає. Тому є економічні передумови, щоб збільшити ціну. Звичайно, споживач український не готовий платити дорого, тому це обмежуватиме значний ріст".

Хотите первыми получать важную и полезную информацию о ДЕНЬГАХ и БИЗНЕСЕ? Подписывайтесь на наши аккаунты в мессенджерах и соцсетях: Telegram, Twitter, YouTube, Facebook, Instagram.

Теги: цена мясо агро ес. еврозона
Источник: Телеканал UBR Просмотров: 961