Урядовці рятують український ринок від перевиробництва цукру. Солодкий продукт закуповують до Держрезерву. Це – понад 150 тисяч тонн. Що дасть змогу стабілізувати ціни, стверджують у Мінагропроді.  Зараз вартість цукру зменшується. Що добре для населення. Адже кіло продукції у магазині можна знайти і по 6 грн. Тож заводи віддають товар ще дешевше. Виробники нарікають – ціни майже дорівнюють собівартості. Що може призвести до скорочення посівних площ під буряки наступного року.  Цьогоріч виготовити мають понад 2 млн тонн цукру. Водночас споживачам потрібно менше. Експортувати продукцію зараз складно. Сусіди з СНД захистили себе імпортним митом. Щоб продавати продукт за кордон потрібно сплатити 340 доларів за тонну. А це не вигідно.

Тарас Висоцький, аналітик аграрного ринку: «Якщо брати інші якісь країни, то це тільки, якщо наш буряковий цукор буде дійсно дешевший виключаючи транспортні витрати, ніж тростинний цукор. Тоді ми зможемо звичайно його експортувати в усі країни-імпортери. Але на даний момент поки що такого не має, на жаль»

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 2169