В Україні збільшується попит на сухе молоко. Зацікавлені у ньому переважно виробники йогуртів та сиру. Оскільки сире в дефіциті. А от виробництво продукту, навпаки – скорочується. Цього року маємо виготовити 70 тисяч тонн. А ще 5-ть років тому отримували 120 тисяч. До речі, сухе молоко держава експортує. Західні покупці дають за кілограм від 24 гривень. Росіяни або казахи – майже 30. В Україні продукт реалізують у середньому по 28 гривень за кіло. За останні 5 років попит на цей продукт зріс – на 60%.

Василь Вінтоняк, аналітик аграрного ринку: «В усьому світі використовується і можливо там деякі вітаміни втрачаються. При сушці. Тому що сушиться при великих температурах. Але всі поживні елементи, які властиві молоку, вони там залишаються. Відрізнити відновлене молоко можна тільки в складних лабораторних умовах. Щоб відчути різницю між тим свіжим, та тим що відновили з сухого молока»

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 657