Телевізійна реклама вже давно створила образ офісного працівника, який харчується нашвидкуруч. Однак чим це загрожує, маркетологи мовчать. Наші журналісти дізнавались, як правильно та корисно пообідати на роботі. 

Десерти та  їжа з "пакетиків", а ще печиво та канапки   – ось раціон чверті офісних працівників. Такі результати опитування, яке провів міжнародний кадровий портал. Швидко, зручно та смачно. Однак  саме ці продукти експерти харчової галузі називають "їстівним сміттям". У деяких десертах  навіть не знайшли молочно - кислих бактерій.

Корисно знати : Чем кормят в больницах

Валентин Безрукий, експерт харчової галузі : " Зато по составу, состав такой что обнять и плакать, то есть на несколько абзацев, поэтому если есть возможность выбора, то лучше выбрать йогурт, или кефир или обычное молоко".

Щодо швидко супів та інших напівфабрикатів, там іще гірше.  У таких продуктах незбалансований вміст білків, жирів та вуглеводів. А ще справжній букет підсилювачів смаку. Надмірне вживання таких продуктів призводить до гастриту та виразки шлунку.

Наталія Самійленко, лікар-дієтолог : " Это однозначно серьёзное зло которое очень плохо влияет и на метаболизм и на здоровье в целом , в частности больше всего страдают органы пищеварения".

Китайцы научились подделывать куриные яйца

Тож лікарі радять раз і назавжди забути про таку перекуску. І харчуватися повноцінно. Якщо часу обмаль, обід можна замовити в офіс. За 25-35 гривень вам привезуть перше, друге та салат. До речі, в деяких працівників такі турботливі роботодавці, що навіть за власний кошт їх годують. Каже менеджер рекрутингового агентства Ольга. 

Ольга Карасевич, менеджер кекрутингового агентства : " Якщо йдеться про компанію, де ми замовляємо від 10,20,30 комплексних обідів, порцій то краще щоб це був окремий чек, його відносять в бухгалтерію і уже тоді  формується по безготівковому рахунку оплата".

Однак за підрахунками того ж таки агентства - витрати на харчування своїх підлеглих у бюджет закладають лише 17 %  столичних компаній.  І найчастіше про це дбають гравці ай-ті ринку. Переважна ж більшість роботодавців просто облаштовують приміщення під кухню. Хоча, на думку лікарів  – це не завжди вихід.

Це цікаво : Что надо есть, чтобы не впадать в уныние

Ілона Ковч, журналіст : "Дієтологи радять не лінуватися і приготувати їжу вдома а на роботі просто розігріти. І підберете саме те, що любите і завжди знатимете з яких продуктів улюблена страва".

Та якщо готувати самі не вмієте. Сходіть до кафе.  Правильно обравши  страви принаймні на нашкодите здоров'ю. Або й зміцните його. Обов'язково перше. Суп або борщ. І якнайменше смаженого та картоплі. Більше овочів, відвареного чи запеченого м'яса чи риби.

Ольга Карасевич, менеджер кекрутингового агентства : " Не выбирать какие-то пельмени в общепите, не брать вареники, то есть тогда ценность такого обеда опять же будет близка к нулю".

10 самых вредных продуктов

А якщо поблизу лише супермаркет. Не йдіть по сосиски, ковбаси чи жирні сири. Їх постійне вживання шкодить. Краще завітайте до відділу овочів та фруктів. Можна взяти  ще сухофрукти чи горіхи або ж чорний шоколад. Тільки без домішок.

Ольга Карасевич, менеджер кекрутингового агентства : " Для первой половины дня лучше брать фрукты, либо сухофрукты а для второй половины дня, это могут быть орехи, либо стакан кефира, но сказать, что в магазине вы по-быстрому купите полноценный обед то безусловно нет".

Тож радять не забувати, що здоров'я - найцінніше. І економити на ньому час та кошти не варто - лікування обійдеться дорожче.

Хотите первыми получать важную и полезную информацию о ДЕНЬГАХ и БИЗНЕСЕ? Подписывайтесь на наши аккаунты в мессенджерах и соцсетях: Telegram, Twitter, Google+, Facebook, Instagram.

Теги: питание здоровье офис обед
Источник: Телеканал UBR Просмотров: 2287