Смачне, жирне, але без канцерогенів та дуже корисне.  Сало в українців у попиті. Розцінки на нього після нового року – знижують.

Його шпигують і засолюють, а ще – ароматні шкварки смажать. Символ української кулінарії – сало, дієтичним  медики не називають. Бо у 100 грамах – понад 700 калорій. Утім продукт - дуже корисний. Містить  вітаміни А, Д, Е.  Тож їсти його, деякі лікарі радять навіть з метою профілактики вірусних захворювань. Українці від таких рецептів носа не відвертають. 

Янукович договорился насчет мяса индийских буйволов

 "Ніжне таке, пахуче"

 "Любимо сало"

Деякі гурмани навіть пісні салу присвячують.

 "Без сала, без сала мучусь…хочеться сала, аж дідька по кішці шкребе…"

 Щоправда, дехто жаліється, мовляв,  на смак нинішнє сальце вже не те, що було колись .

Володимир, киянин : " Почали багато годувати з добавками і є ж велика різниця – у бабці купити в селі, або десь купити у фермера, який ще багато годує їх різними домішками для приросту".

Аби обрати гарне сало, фахівці радять поцікавитися, що свиня їла. Спитайте у продавця, може пощастить на виробника потрапити, чи входила до раціону тварини кукурудза або ячмінь. Якщо так – беріть. А ось якщо торговець зізнається, що свиню за місяць до забою годували рибним борошном – ліпше грошей не витрачайте.

Корисно знати : М’ясо в Україні може подорожчати на 20 %

Марія Колесник, аналітик аграрного ринку : " По салу ми можемо відрізняти, а який раціон у тієї чи іншої тварини. Взагалі, чи там більше білкової їжі, чи там міститься більше кукурудзи, чи пшениці або ячменю, це суттєво впливає на смак сала. Але також, яким чином його обсмажують. Тобто чи це солома, або якісь там інші коптильні. Треба дивитись, щоб воно в першу чергу було чисте. І дивіться, яке м’ясо поряд реалізується".

Якщо торговець на базарі зізнаватися в кого перекупив сало – не хоче. Розпізнати, чи з "бабусиного" подвір’я продукт або з господарства – дуже просто. У населення воно товстіше.

Сергій Гнатюк, генеральний директор української корпорації із виробництва м’яса на промисловій основі : " Сало тонке, бо вони купляють свиней у нас на комплексі. І вони їх б’ють і там продають. Від дядька, там де він дійсно виростив свиню, і продає на базарі, то там буде інша якість того сала, інше м’ясо. Тому що дядька не хоче різати свиню в 100 кг, йому буде не вигідно. А нам на комплекс вигідно продати свиню 100-150 кг не більше. Бо чим далі тримати, то там буде більше сала. А наші м’ясокомбінати не хочуть".

Між тим, купують сало українці добре, каже продавчиня Юлія. Бо за м’ясо  воно дешевше. Та й після новорічних свят розцінки знизили. Приблизно на 5 гривень. До 35-ти-40-а за кілограм.  У перспективі, реалізатори обіцяють вартість не змінювати. До слова, Юлія пояснює: якщо на шматку сала багато солі – не хвилюйтеся.  Смаку вона не зіпсує.

Юлія, продавчиня : " Більше як потрібно сало не візьме в себе. Ви його обчистите і все і можна куштувати. Воно солиться коли тепле. От зарізали свиню, присолили, прокрутили і воно на ранок просолюється і бере стільки, скільки йому потрібно".

В Україні подорожчає сало, у столиці аж до 50 гривень

А ще – уважно дивіться на шкірку. У гарного продукту вона без щетини. За кольором  - від білого та жовтуватого. Якщо коричнева – то свинку смолили соломою. Таке сало буде ароматне.

Наталія Яровенчук, журналіст : " Йдете за салом – візьміть із собою запальничку. Не соромтеся обпалити маленький шматочок. Якщо відчуєте запах сечовини – то це сало з кнура. Таке смачним буде навряд чи. Проте, ось, начебто, гарне".

Киевлян заставят отказаться от мяса?

До слова, сало Україна ще й імпортує. Приміром, з Бразилії. Утім, його на базарі ви точно не побачите. Бо все спрямовують на переробку.

Хотите первыми получать важную и полезную информацию о ДЕНЬГАХ и БИЗНЕСЕ? Подписывайтесь на наши аккаунты в мессенджерах и соцсетях: Telegram, Twitter, Google+, Facebook, Instagram.

Теги: цена украина сало выбор агро
Источник: Телеканал UBR Просмотров: 1510
Загрузка...
Загрузка...