Поласувати і не згрішити. Заклади харчування пропонують спеціальне меню для тих, хто дотримується посту.  Популярність таких страв постійно зростає. Однак ресторатори кажуть, це відбувається не стільки через релігійні переконання людей, скільки через підвищену увагу до здоров`я. 

У православних християн - піст. У ресторанах - окреме меню - без м'яса, яєць та молока. Борщ із грибами, деруни, різноманітні салати  й овочі, засмажені на вугіллі  - далеко не повний перелік того, що готові приготувати для вас у закладах. Перед Різдвом відвідувачі значно менше цікавляться пісними стравами, ніж перед Великоднем.

В Україні подорожчали алкогольні напої

В Україні подорожчали алкогольні напої

Однак таких людей щороку стає дедалі більше. Кажуть фахівці. Якщо роки три тому про пісні наїдки запитував лише кожен десятий, то зараз практично кожен п`ятий клієнт, розповідає керівник ресторанної мережі Анжеліка Косяченко.  І річ не в тім, що стало більше вірян, а в тому, що люди почали дбати про здоров`я.

Анжеліка Косяченко, керівник ресторанної мережі: "Популярность в том, что люди начинают, например понимать, что правильно питаться это не дань моде и не дань уважения, это дань своему организму. Если человек правильно питается в любое время, то ли это пост, то ли это  обычный день, организм не та быстро изнашивается, то есть организм получает необходимые полезные вещества".

 

Монахам на Шрі-Ланці заборонять їсти смачненьке

Монахам на Шрі-Ланці заборонять їсти смачненьке

А ось ресторанний критик Валерій Поляков каже, що пісне меню - це маркетингів хід, який навряд чи привабить нових відвідувачів, однак допоможе утримати постійних клієнтів.

Що Вам запропонує заклад, залежить від його тематики і креативності шеф-кухаря. Це може бути звична гречка з грибами, або ж карпачо з артишоків.  Зазвичай спеціально пісні делікатеси готують ресторани традиційної кухні. У закладах вузько-екзотичного спрямування, окремої сторінки з такими стравами практично не знайдеш.

Валерій Поляков, ресторанний критик: "Ни какие рестораны индонезийской, азиатской, тайской, японской, индийской кухонь в этом деле не участвуют. Ну а вообще все это зависит от руководства ресторана, как оно решает. Если это хорошее руководство, то оно это решает исходя из пожеланий своих гостей, и какой-то стандартной схемы не существует".

Дивіться також: Криза - кризою, а без відпочинку ніяк

Втім, бажання дотриматись посту і поласувати чимось незвичним цілком реально поєднати. Існує багато ресторанів, де пропонують просто вегетаріанське меню. 

Хотите первыми получать важную и полезную информацию о ДЕНЬГАХ и БИЗНЕСЕ? Подписывайтесь на наши аккаунты в мессенджерах и соцсетях: Telegram, Twitter, YouTube, Facebook, Instagram.

Теги: здоровье рестораны еда пост меню
Источник: Телеканал UBR Просмотров: 1143