Український споживач відмовляється від яловичини. Бо вона дорога. Кіло цього м’яса виробники віддають, щонайменше, по 36 гривень. На харчах співвітчизники економлять. Тож перейшли на курятину. Яка вдвічі дешевша. З’їдаємо її навіть більше, ніж європейці. Якщо вірити статистиці, у середньому протягом року на одну людину припадає майже 24 кіло. Фахівці стверджують: одна з причин зростання розцінок на Яловичину - скорочення поголів’я великої рогатої худоби. Мовляв, утримувати корів у державі вкрай не вигідно. Дотацій селяни цьогоріч не бачили.

Єлизавета Святківська, аналітик аграрного ринку: «Якщо раніше, це ще 6-7 років тому яловичина складала до 50% в загальній структурі ринку м’яса, то сьогодні практично 50% складає м'ясо птиці. Дійсно, у нас скорочується поголів’я ВРХ, дійсно за останні 20 років не зважаючи на всі заходи,які вживались, цю тенденцію зупинити не вдалось. Відповідно це впливає на зменшення виробництва яловичини» .

Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 3814