У вихідні, 29 та 30 вересня 2012 року, у Миргороді, що на Полтавщині, відбувся другий щорічний фестиваль "Свято Миргородської Свині-2012".

Почалося все в суботу, 29 вересня, о 10-00 виступами ансамблів, в тому числі ансамблю мажореток-барабанщиць Палацу культури ПрАТ "Миргородкурорт". Привітальні слова сказав голова міста Сергій Соломаха та організатори фестивалю. Запускання в повітря фігури свині з повітряних кульок в якості символу відкриття фестивалю потішило дітлахів.

Поки на головній сцені йшли виступи місцевих колективів, на додатковій локації виступав народний самодіяльний духовий оркестр ім. І. Шатравки та проходили майстер-класи від Центру естетичного виховання.

О півдні почалися Богатирські ігри. Богатирями піднімалися мішки з піском, пересувалися пожежні машини. Богатирські ігри змінив флешмоб за участю 250 учасників та програма циркової студії, в тому числі і виступи повітряних гімнастів.

На основній сцені тим часом проходила "Поросяча вікторина"; конкурс "Справжніх любителів сала", переможець якого з’їв півкілограма сала без хліба за п’ять хвилин; конкурс "Котлетоман", де учасники мали з’їсти по десять котлет зі свинини за три хвилини. Участь могли брати всі бажаючі, серед яких були і гості з Росії. Переможці конкурсів отримали почесні грамоти, визнання та оплески глядачів.

Справжнім видовищем стали жіночі грязьові бої, подивитися які пощастило не всім, тому що підступитися до майданчику можна було тільки зайнявши місце заздалегідь або дивитися шоу з дахів найближчих будівель.

Закінчився вечір приблизно опівночі дискотекою, яку супроводжували фаєр-шоу та святковий феєрверк.

Другий день фестивалю привернув увагу конкурсом "Кухар року", у якому взяли участь шеф-кухарі ресторанів Миргорода. На суд журі та глядачів були представлені запечені поросята, секрети приготування яких професіонали тримають у секреті, та інші страви, що готувалися прямо на сцені.

Всі два дні на території  фестивалю ресторани міста пригощали відвідувачів шашликом, салом, ковбасами ті іншими найрізноманітнішими стравами зі свинини, пивом та узваром. Також можна було скуштувати козацького кулешу та медовухи від пасічників.

Сувеніри з глини та дерева; вишиванки та камізельки; монети, що чеканяться козаками прямо на очах; різноманітні ярмаркові забавки – все це на вибір пропонувалося відвідувачам. Дитячий майданчик з гірками, машинками та великим розмаїттям солодощів порадував десятки хлопчиків та дівчаток.

Загалом свято відвідали близько десяти тисяч осіб, серед яких були гості не тільки з Полтавщини, Києва, Дніпропетровська та Харкова, але й з Донецька, Львова та Рівного і навіть з Ростова, Тамбова та деяких країн дальнього зарубіжжя. З’їдено було дванадцять тон сала та м’яса, а скільки випито пива та медовухи – на сьогодні ще в процесі підрахування.

Хотите первыми получать важную и полезную информацию о ДЕНЬГАХ и БИЗНЕСЕ? Подписывайтесь на наши аккаунты в мессенджерах и соцсетях: Telegram, Twitter, Google+, Facebook, Instagram.

Теги: мясо свинина праздник сало миргород
Источник: Украинский Бизнес Ресурс Просмотров: 2254
Загрузка...
Загрузка...