Каша - на сніданок, обід або вечерю. Дешево та корисно. На ринку кілограм крупи можна придбати мінімум за 5, максимум за 20 гривень Залежно від сорту та якості. А за вмістом вітамінів це один з найкращих  продуктів. А дієтологи запевняють: завдяки таким стравам можна залишатися вічно молодим.  Як приготувати кашу так, щоб було не лише корисно а й смачно та коли слід її вживати?

Готуєте смачні та поживні страви?. Не шкодуєте грошей на всілякі делікатеси? А тим часом не слід забувати і про традиційні дешеві та дуже корисні крупи. Лікарі - дієтологи розповідають -  каша на сніданок - найкращий початок дня.

Наталія Самійленко, лікар-дієтолог : " Каши из цельных злаков сваренные на воде, это лучшее начало дня, потому что злаки утром запускают все наши метаболические процессы, они позитивно влияют на органы пищеварения и помогают нам длительное время сохранять своё здоровье".

Дивіться також : Пшоняна каша допоможе залишитися вічно молодим

Гречана крупа на першому місті за вмістом вітамінів групи В. Вони сприяють зміцненню нервової системи і впливають на стан шкіри, волосся та нігтів. А пшоно допомагає виводити з організму токсини і важкі метали.  Каші з пшениці підтримують шлунково-кишковий тракт у хорошому стані, запобігають запорам і дисфункції шлунка. Однак користь круп  дуже залежить від ступеня їх обробки. Що менша, то краще. Щоправда  необроблені крупи коштують дорожче, принаймні на 30 відсотків. Проте вживати якусь одну кашу, навіть найбагатшу на вітаміни, щодня не варто. Краще обрати кілька і чергувати через два-три дні вранці та в обід.

Наталія Самійленко, лікар-дієтолог : " А вот вечером злоупотреблять злаками не стоит, потому что каша это источник углеводов а вечером у нас снижена способность утилизировать глюкозу".

Каші несправедливо вважають тільки корисними та ситними. Їх обирають як гарнір до м'яса чи риби. А тим часом вони можуть бути самостійними смачними стравами. Головне - правильно приготувати. Наприклад, звичну гречку можна посмакувати по-новому. Слід лише подати її із сушеними грибами та яйцями. На невеликому вогні готуємо крупу. Окремо пропарюємо гриби та кидаємо їх у каструлю. На твердо відварюємо яйця та підсмажуємо цибулю.

Стоимость продуктов потребительской корзины уменьшилась на 5,5%

Ілона Ковч, журналіст : " Коли вода з гречки випарувалась знімаємо її з вогню та додаємо окремо приготовані цибулю та яйця.  Каша готова, однак краще дати їй настоятися. Закутуємо в теплий рушник та залишаємо на п'ятнадцять хвилин".

А з правильно дібраним соусом страва може перетворитися на фірмову, якою і гостей не соромно почастувати. Приміром якщо до кукурудзяної крупи додати соус - отримаємо мамалигу. Саму кашу готувати легко, розповідає шеф-кухар грузинського ресторану. Просто засипаємо в окріп та залишаємо на невеликому вогні на 25-30 хвилин. Головне помішувати дерев'яною а не залізною лопаткою.

Олена Шевчук, кухар : " Вона дивіться  залишає яку гарну бороздочку і які вона вам показує бульбашечки, вона до вас посміхається і каша чудова сонячна, як сонечко".

А ось із соусом складніше. Він має бути з грузинської аличі. Українська не підходить -  набагато солодша. Якщо вдасться таки знайти, залишиться лише додати хмелі-сунелі, аджику та червоний перець. І прокип’ятити все це.

Олена Шевчук, кухар : " Воду ми беремо не с крана просто а профільтровану чисту, бо вода з крана з добавкою хлорки може зіпсувати смак самої страви".

Минагропрод обещает украинцам дешевое масло

Тільки не думайте, що каші це єдина панацея для вашого здоров'я. Не слід забувати про  інші корисні продукти. До того ж є люди, яким деякі крупи протипоказані. У них розвивається циліакія, тобто несприйняття білка злакових. Вона може давати про себе знати різними симптомами - від звичайних коліків та здуття до загальної алергії організму. Тож якщо після вживання каші регулярно відчуваєте дискомфорт, краще звернутися до лікаря - він допоможе дібрати ті, які не шкодять вашому здоров'ю.

Хотите первыми получать важную и полезную информацию о ДЕНЬГАХ и БИЗНЕСЕ? Подписывайтесь на наши аккаунты в мессенджерах и соцсетях: Telegram, Twitter, Google+, Facebook, Instagram.

Теги: здоровье еда крупа каша
Источник: Телеканал UBR Просмотров: 4340